Wednesday, November 18, 2015

بطاطس في الفرن


 بطاطس في الفرن

 مشاكل التحمير كيرة جدا علشان كده ياست الكل هانعمل النهارده الأكلة معشوقة الملايين بطاطس ودجز بالفرن
البطاطس الصوابع بتحلي الأكل

بنحط البطاطس ودجز مع كل الأكلات فبلاش نكتر من التحمير علشان صحة أسرنا ونتعلم نعملها في الفرن بطعم أحلي وصحيه جدا


بطاطس في الفرن

 بطاطس صوابع بالفرن نكهة وطعم جنان وصحية ومفيش منها قلق
طريقتها سهله وبسيطة ياست الكل
 نجيب ٤ حبات بطاطس متوسطة الحجم وناشفه اللي هي بطاطس تحمير
 نقشرها ونقطعها شرائح ودجز
ملعقة صغيره كزبرة جافة ومطحونة
٤ ملعقة كبيرة نشا الذرة
نصف كوب زيت زيتون
 ملعقة صغيرة ثوم مهروس
١⁄٢ كوب زيت نباتي
١⁄٢ملعقة صغيره ملح





يُحمى الفرن على حرارة 350 درجة مئوية.

نخلط الملح والتوابل والنشا

نقلب الثوم في الزيت عالنار حتي يتحمر 
نخرج الثوم ونحتفظ بالزيت
نضع قطع البطاطس علي ورق زيده ونضع عليها الزيت المصفي
نقلب شرائح البطاطس جيداً في الخليط المكون من الملح والتوابل والنشا علي ورق زبدة

نفرد قطع البطاطا في الصينية مع الانتباه ان لا تكون القطع فوق بعضها
 ندخل الصينية الى الفرن في الرف الاوسط ونتركها من 30 الى 33 دقيقة، ثم نحمر سطحها قليلاً

http://setelkol.blogspot.com


تقدم بجوارها الثوم امحمر
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل

No comments:

Post a Comment