بطاطس في الفرن
مشاكل التحمير كيرة جدا علشان كده ياست الكل هانعمل النهارده الأكلة معشوقة الملايين بطاطس ودجز بالفرن
البطاطس الصوابع بتحلي الأكل
بنحط البطاطس ودجز مع كل الأكلات فبلاش نكتر من التحمير علشان صحة أسرنا ونتعلم نعملها في الفرن بطعم أحلي وصحيه جدا
بطاطس صوابع بالفرن نكهة وطعم جنان وصحية ومفيش منها قلق
طريقتها سهله وبسيطة ياست الكل
نجيب ٤ حبات بطاطس متوسطة الحجم وناشفه اللي هي بطاطس تحمير
نقشرها ونقطعها شرائح ودجز
ملعقة صغيره كزبرة جافة ومطحونة
٤ ملعقة كبيرة نشا الذرة
نصف كوب زيت زيتون
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
١⁄٢ كوب زيت نباتي
١⁄٢ملعقة صغيره ملح
٤ ملعقة كبيرة نشا الذرة
نصف كوب زيت زيتون
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
١⁄٢ كوب زيت نباتي
١⁄٢ملعقة صغيره ملح
يُحمى الفرن على حرارة 350 درجة مئوية.
نخلط الملح والتوابل والنشا
نقلب الثوم في الزيت عالنار حتي يتحمر
نخرج الثوم ونحتفظ بالزيت
نضع قطع البطاطس علي ورق زيده ونضع عليها الزيت المصفي
نقلب شرائح البطاطس جيداً في الخليط المكون من الملح والتوابل والنشا علي ورق زبدة
نفرد قطع البطاطا في الصينية مع الانتباه ان لا تكون القطع فوق بعضها
ندخل الصينية الى الفرن في الرف الاوسط ونتركها من 30 الى 33 دقيقة، ثم نحمر سطحها قليلاً
تقدم بجوارها الثوم امحمر
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل
No comments:
Post a Comment