Monday, November 30, 2015

طريقة عمل الزبادي البيتي



طريقة عمل الزبادي البيتي



بدال مانشتري الزبادي من بره وبيبقي مش كامل الدسم وعليه مواد حافظه علشان يستحمل النقل والتخزين
هانعمل زيادي بيتي في بيتك بمطبخك ومن غير تكاليف عاليه وبالأدوات الموجوده عندك
طريقة عمل الزبادي البيتي
طريقة عمل الزبادي البيتي




الخطوة الأولي
من الشخص المضمون اللي بتتعاملي معاه هاتي كيلو لبن يكون طازج كده وبخيره
علشان طبعا إحنا عاوزين الزبادي يكون مغزي وكامل الدسم
وطبعا إتأكدي إذا كان اللبن مغشوش أم لا و إدخلي هنا علشان تعرفي إذاي تميزي

الخطوة الثانية

هاتي كوباية زبادي نوع كويس


الخطوة الثالثة
نغلي اللبن اللبن نتركه ليهدأ لكن يجب أن يكون  فاتر

الخطوة الرابعة
قلبي الزبادي جيدا جيدا حتي يصبح سائل ثم قومي بإضافته للبن الفاتر
ملحوظة:فقط أزيلي وجه اللبن لو عاوزه تعملي الزبادى منزوع الدسم
وطبعاً القشطه دي إستخدماتها كتيره جدا أوعي ترميها


قلبي اللبن مع الزبادي كويس جدا لمدة 4 دقايق في عكس إتجاه عقارب الساعة

حطيه في إناء ليه غطاء محكم أو كوبايات صغيره لها غطاء محكم أيضا

وحطية في مكان مظلم مغلق دافئ
زي فرن البوتجاز
لو إنتي في الشتا والجو برد هاتحتاجي تشغلي الفرن شويه قبل تجهيز الزبادي علشان يكون دافئ


وتابعية لحد مايصبح غليظ القوام
دلوقتي تقدري الزبادي تحطيه في التلاجة
وتستخدميه عند الحاجة
وبالهنا والشفا ياست الكل

وبكده هانبقي عملنا زبادي بيتى أجمل وأوفر وصحي أكتر ومضموووووووون



بالهناء
 

No comments:

Post a Comment