Sunday, November 22, 2015

لانشون فراخ بيتي


طريقة عمل لانشون الفراخ البيتي


طريقة عمل لانشون الفراخ
لانشون الفراخ البيتي

لانشون بيتي أطعم وأحلي من الجاهز
في مطبخك ومن إيدك ياست الكل هايبقي صحي أكتر



نص كيلو فراخ مخلية (بانيه) بدون الجلد
ونفرمها
لانشون بيتي
طريقة عمل لانشون الفراخ في البيت

كوب خبز مطحون ( بقسماط ) العيش فينو المطحون ينفع بس يكون متنشف قبلها

بيضه وحده

بهارات (فلفل اسود -ملح -كمون -بابريكا )والتوابل اللي تحبيها

ومننساش الزيتون الإسود مقطع شرائح رقيقة جدا


نضع الفراخ والبقسماط والبيضه والبهارات في المفرمة
ولو حابة الزيتون يبقي طعم بس وميتكتلش يبقي حطيه معاهم في المفرمة

نتأكد من فرمهم كويس ويكونوا عجينه متجانسه ناعمة
نعملهم عمود زي الصورة

لانشون فراخ بيتي
خدوات عمل لانشون الفراخ

ويتلفوا في ورق بلاستيك

نتأكد من شد الورق كويس جدا ولف أطرافه كما البونبون
وتثبته بسلتب علشان نتأكد إنه الخليط مكبوس بشكل متجانس جواه
وكل ماشدينا أكتر هايطلع شكل اللانشون البيتي بتاعنا أحلي وأقرب للجاهز

وبنضغط الطرفين لحد ما يبقاش فيه هواء

بعدين نلفه بورق الومنيوم

نملأ حله بميه ونحط فيها عيدان قرفه وقرنفل وحبهان وورق لوري وملح وفلفل
نحطها عالنار حتي الغليان

بعدها نحط فيها روول الانشون اللي جهزناه
 لمدة ساعة تقريبا على نار هادية

نطلعه من الميه ونسيبه ساعة لحد ما يبرد 
ندخله الثلاجة لمدة لاتقل عن 5 ساعات


وبيتقطع ترانشات بالشكل ده


طريقة عمل الانشون
لانشون بيتى

أو ممكن يتقطع مضلع بالشكل ده



 لانشون بيتي
خطوات عمل الانشون
زي ماتحبي طبعاً 
وبالهنا والشفا .. 
يارب نكون أفادناكم
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل

 
تقديم الانشون

1 comment: