طريقة عمل لانشون الفراخ البيتي
لانشون الفراخ البيتي |
لانشون بيتي أطعم وأحلي من الجاهز
في مطبخك ومن إيدك ياست الكل هايبقي صحي أكتر
نص كيلو فراخ مخلية (بانيه) بدون الجلد
ونفرمها
طريقة عمل لانشون الفراخ في البيت |
كوب خبز مطحون ( بقسماط ) العيش فينو المطحون ينفع بس يكون متنشف قبلها
بيضه وحده
بهارات (فلفل اسود -ملح -كمون -بابريكا )والتوابل اللي تحبيها
ومننساش الزيتون الإسود مقطع شرائح رقيقة جدا
نضع الفراخ والبقسماط والبيضه والبهارات في المفرمة
ولو حابة الزيتون يبقي طعم بس وميتكتلش يبقي حطيه معاهم في المفرمة
ولو حابة الزيتون يبقي طعم بس وميتكتلش يبقي حطيه معاهم في المفرمة
نتأكد من فرمهم كويس ويكونوا عجينه متجانسه ناعمة
نعملهم عمود زي الصورة
خدوات عمل لانشون الفراخ |
ويتلفوا في ورق بلاستيك
نتأكد من شد الورق كويس جدا ولف أطرافه كما البونبون
وتثبته بسلتب علشان نتأكد إنه الخليط مكبوس بشكل متجانس جواه
وكل ماشدينا أكتر هايطلع شكل اللانشون البيتي بتاعنا أحلي وأقرب للجاهز
وبنضغط الطرفين لحد ما يبقاش فيه هواء
بعدين نلفه بورق الومنيوم
نملأ حله بميه ونحط فيها عيدان قرفه وقرنفل وحبهان وورق لوري وملح وفلفل
نحطها عالنار حتي الغليان
بعدها نحط فيها روول الانشون اللي جهزناه
لمدة ساعة تقريبا على نار هادية
نطلعه من الميه ونسيبه ساعة لحد ما يبرد
ندخله الثلاجة لمدة لاتقل عن 5 ساعات
وبيتقطع ترانشات بالشكل ده
لانشون بيتى |
أو ممكن يتقطع مضلع بالشكل ده
خطوات عمل الانشون |
زي ماتحبي طبعاً
وبالهنا والشفا ..
يارب نكون أفادناكم
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل
تقديم الانشون
شركة جلي الرخام في دبي
ReplyDeleteشركة مكافحة حشرات دبي
شركة تنظيف في دبي
شركة تعقيم دبي