طريقة عمل بانيه الدجاج الصحى
الدجاج البانيه أو شرائح الدجاج ذات الطعم والمذاق الرائع بإضافة بعض النكهات
طريقة بسيطة وسهله لعمل الدجاج البانيه وهو الأكله المفضلة لأولادنا والأسهل والأطعم في سندوتشات المدرسة
هانتعلم نعمل دجاج بانيه صحي ولزيز من مطبخك ياست الكل
هانتعلم نعمل دجاج بانيه صحي ولزيز من مطبخك ياست الكل
لإننا كلنا عارفين مخاطر القلي والتحمير الكتير
هانعمل النهارده دجاج بانيه في الفرن
دجاج بانيه فرن الذ وأخف وصحي جدا
المقادير
معلقة زبادي
توابل
و ۲/١ معلقة زعتر وروز ماري مطحونين
ملح حسب الذوق
فلفل أسود حسب الذوق
فلفل أسود حسب الذوق
بصل متوسط الحجم
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
۲ بيضة مخفوقة
بقسماط + دقيق ذرة
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
۲ بيضة مخفوقة
بقسماط + دقيق ذرة
في الأول نغسل شرائح الفراخ كويس أوي بالماء الجاري
نتأكد إن كل شرائح الفراخ ليست سميكة لا تتعدي سماكتها ١ سم
نصنع فيها ثقوب بإستخدام الشوكة
نقلبها جيدا في خليط الزبادي والبصل والتوابل والملح والفلفل والزعتر والروز ماري
نتركها في التلاجة ساعة علي الأقل
نطلعها من التلاجة و نغمسها جيداً في مخفوق البيض
ثم تغلف بخليط البقسماط ودقيق الذرة
نتركها في الثلاجة مرة أخري ۲/١ ساعة
بعدها ترص في صينية مدهونة بزيت عباد الشمس
وتدخل الفرن
تابعيها جديا في الفرن حتي تصبح دهبية اللون
تقدم مع الأرز والسلطة
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل
في ست الكل هاتلاقي أكل يشرفك قدام ضيوفك
أكل صحي ليكي ولبيتك
احلي وألذ الاكلات هايقدمهالك مطبخك مطبخ ست الكل
No comments:
Post a Comment