Wednesday, November 18, 2015

بانيه الدجاج الصحى


طريقة عمل بانيه الدجاج الصحى

 الدجاج البانيه أو شرائح الدجاج ذات الطعم والمذاق الرائع بإضافة بعض النكهات

فراخ بانيه

طريقة بسيطة وسهله لعمل الدجاج البانيه وهو الأكله المفضلة لأولادنا والأسهل والأطعم في سندوتشات المدرسة
هانتعلم نعمل دجاج بانيه صحي ولزيز من مطبخك ياست الكل


لإننا كلنا عارفين مخاطر القلي والتحمير الكتير
هانعمل النهارده دجاج بانيه في الفرن
دجاج بانيه فرن الذ وأخف وصحي جدا

المقادير

معلقة زبادي 
توابل
 و ۲/١ معلقة زعتر وروز ماري مطحونين
ملح حسب الذوق
فلفل أسود حسب الذوق 
  بصل متوسط الحجم
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة
۲ بيضة مخفوقة
بقسماط + دقيق ذرة

في الأول نغسل شرائح الفراخ كويس أوي بالماء الجاري
نتأكد إن كل شرائح الفراخ ليست سميكة لا تتعدي سماكتها ١  سم
 طريقة عمل الفراخ البانيه بالفرن

نصنع فيها ثقوب بإستخدام الشوكة

 طريقة عمل الفراخ البانية بالفرن
 
نقلبها جيدا في خليط الزبادي والبصل والتوابل والملح والفلفل والزعتر والروز ماري
نتركها في التلاجة ساعة علي الأقل

نطلعها من التلاجة و نغمسها جيداً  في مخفوق البيض
 ثم تغلف بخليط البقسماط ودقيق الذرة

نتركها في الثلاجة مرة أخري ۲/١ ساعة 

 فراخ بانيه

 بعدها ترص في صينية مدهونة بزيت عباد الشمس
وتدخل الفرن

تابعيها جديا في الفرن حتي تصبح دهبية اللون
تقدم مع الأرز والسلطة 
وبالهنا والشفا ليكي ولبيتك ياست الكل
فراخ بانيه لزيزة
 
 في ست الكل هاتلاقي أكل يشرفك قدام ضيوفك
أكل صحي ليكي ولبيتك
احلي وألذ الاكلات هايقدمهالك مطبخك مطبخ ست الكل

http://setelkol.blogspot.com


No comments:

Post a Comment